- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רוזליו נ' בטולייט בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
7267-10-08
18.11.2010 |
|
בפני : שושנה פיינסוד-כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אסתר רוזליו |
: 1. בטולייט בע"מ 2. ישראל ברשי |
| החלטה | |
החלטה
1.לפני בקשה לביטול פסק דין אשר ניתן בהעדר הופעה של התובעת או מי מטעמה. הנתבעים מתנגדים לבקשה וחולקים על הטענות העובדתיות הכלולות בה.
2.ב"כ התובעת טוען כי נכח באולם בשעת הדיון בעניינו וכלל לא עודכן כי מתנהל הדיון. קראתי בעיון את דברי ב"כ התובעת. צר לי על כי ב"כ התובעת מייחס לי ידיעות וקובע מה ראה בית המשפט ומה לא. ראשית אומר כי בשעתה דיון בתיק זה לא נכח ב"כ התובעת באולם אלא נכנס לאחר שהסתיים והופנה לקבלת הפרוטוקול. אין זה נהוג על ידי לקרוא לב"כ צדדים שלא מופיעים לדיון בשעה הידועה במערכת הכריזה. כמו כן איני יכולה לסיים ליבי לכל מי שפותח את הדלת לרגע ולראות את "זיו פניו", כהגדרת ב"כ התובעת. על השופט לשים ליבו לדיונים. איני מכירה גם כל חובה לחכות חצי שעה להופעת מי אשר מאחר לדיונו.
3. לגופו של עניין. הדיון היה קבוע לשעה 09:00. הדיון החל על פי הפרוטוקול בשעה 09:15, ואוכל לציין כי ללא נוכחות ב"כ התובעת באולם, עד לתום הדיון. ב"כ התובעת מוכר לי מדיוניו הרבים בבית משפט זה ולא יכול כי היה מתנהל דיון בעניינו מבלי שיהיה מודע לכך או שלא אסב תשומת ליבו לכך. על פי רישומי מחשב בית המשפט, פסק הדין ניתן בשעה 09:23, כל זאת ללא נוכחות ב"כ התובעת.
4.איני מוצאת כי קיימת לצד להליך אשר לא התייצב במועד הקבוע לדיון באולם בית המשפט זכות קנויה לטעון לפרוטוקול על חשבון זמנם של מתדיינים אחרים אשר שעת הדיון שלהם הגיעה אותה עת. טיעון לפרוטוקול מחייב הליך שלם של קביעת מעוד דיון נוסף, פתיחת פרוטוקול ורישום דבריו של ב"כ. לא ניתן לעשות זאת כאשר האולם מלא על חשבון זמנם של מתדיינים אחרים, על פי דרישות ב"כ ובזמן בו הוא מבקש לעשות זאת. כפי שעשה ב"כ התובעת, שמורה לו הזכות לפנות לבית המשפט בכל בקשה שהוא מוצא לנכון. אאשר כי אכן לאחר תום הדיון ולאחר שב"כ הנתבעים כבר יצא את האולם ופסק הדין נחתם, הופיע ב"כ התובעת ואכן בדרישה רמה הביע דעתו על כי לא חיכו לו זמן מספיק לשיטתו ועל כי בית המשפט מסרב לאפשר לו לטעון לפרוטוקול.
5.לאחר ששקלתי את כלל טענות הצדדים, פסק הדין יבוטל לאחר שהתובעת תפקיד בקופת בית המשפט 500 ₪ הוצאות משפט לטובת הנתבעים, אשר אינן תלויות בתוצאות הדיון.
הסכום יופקד עד ליום 3.1.11.
ניתנה היום, י"א כסלו תשע"א, 18 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
